Қайта өңдеу өндірістері саласында заманауи тәжірибелік мәселелерді шеше алатын, кәсіби деңдейі жоғары басқарушы кадрларды дайындау
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы
7M07262
Тағам технологиялары
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Ғылым мен білімнің қоғамдық өмірдегі рөлі. Ғылыми танымның дамуындағы заманауи үрдістер. Жаратылыстану, әлеуметтік, психологиялық ғылымдардың өзекті әдіснамалық және философиялық мәселелері. Жоғары мектеп оқытушысының кәсіби құзыреттілігі. Ғылыми таным методологиясы. Ғылыми қызметті ұйымдастыру принциптері мен құрылымы. Оқу үрдісінде білім алушылардың танымдық іс-әрекетінің психологиясы. Оқытудың тиімділігі мен сапасын арттырудың психологиялық әдістері мен құралдары.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қазіргі заманғы аппаратураны және шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің қасиеттерін зерттеу әдістерін пайдалана отырып, ғылыми зерттеулер бағдарламасын әзірлеу әдістемесі. Заманауи ақпараттық технологияларды қолдану арқылы экспериментті жоспарлау және ұйымдастыру әдістері мен құралдары. <br/> Экспериментті жоспарлау мен ұйымдастырудың пәнаралық сипаты. Ғылыми зерттеулердің заманауи әдістемелері, ғылыми-зерттеу жұмыстарындағы ғылым мен инновациялық технологияның заманауи жетістіктері.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс басқару, байланыс және шешім қабылдау процесін, жоспарлау, ұйымдастыру, үйлестіру және бақылау, топтық жұмыс және көшбасшылық сияқты басқару функцияларын зерттеудің ұйымдастырушылық элементтерінен тұрады, сонымен қатар өндіріс, маркетинг, қаржы, персоналды басқару сияқты ұйымдағы әртүрлі функционалды бөлімдерді зерттейді.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Күнделікті, жалпы ғылыми және кәсіби сипаттағы лексика. Ғылыми стильдің грамматикалық құбылыстары. Кәсіби ауызша сөйлеу. Тезистерді, баяндамаларды, түйіндемені шет тілінде жазу. Тұрмыстық, ақпараттық және кәсіби мазмұндағы хабарламаларды есту арқылы қабылдау. Терминологиялық сөздіктермен, сондай-ақ мамандық бойынша анықтамалық әдебиеттермен жұмыс жасау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Өнімнің сапасы мен тұтынушыларды қорғау. Сәйкестікті растау үшін схемалар мен жүйелер. Кеден одағының шеңберінде сәйкестік шарттары. Сапа жүйесі және олардың тағам сапасын қамтамасыз етудегі рөлі. Сапа жүйелерін сертификаттау. Жүйелер: GOST, NAASSR, ISO, олардың сапаны қамтамасыз етудегі рөлі. Талдау және қолдану. Қазақстан Республикасындағы еңбек қауіпсіздігі
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Сүт қышқылының бактерияларын қолдану және олардың тағамдық бүліну процестеріндегі рөлі. Ашытқыларды индустриалды қолдану және тамақ өнімдерін бұзу процестеріндегі олардың рөлі. Өнеркәсіптік сірке суы. Түрлі тағам өнімдерін өндіруде сірке қышқылының бактерияларының оң және теріс рөлі. Пропион қышқылының және В12 витаминінің өнеркәсіптік өндірісі. Бутир қышқылының өнеркәсіптік өндірісі. Тамақ өнеркәсібінде бутир қышқылы эфирлерін пайдалану. Азық-түлік өнімдерінде микроорганизмдердің белсенді жоғары белсенді штаммдарын өндіру және пайдалану.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қайта өңдеу өндірісінің технологиясындағы зерттеулердің ғылыми негіздері. Өңдеу өндірісі саласындағы ғылыми ақпаратты іздеу және талдау. Өңдеу өндірісі саласында ғылыми, анықтамалық әдебиетпен және нормативтік құжаттармен жұмыс істеу дағдысын меңгеру. Өңдеу өндірісінің технологиясында эксперименттерді жоспарлаудың математикалық әдістерін қолдану. Тәжірибелік зерттеулердің нәтижелерін өңдеу. Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы бойынша ғылыми зерттеулерді енгізу және оның тиімділігі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Өңделген астықтың сапасын жақсарту жүйесі ретінде қабылдауға, өңдеуге және өңдеуге арналған озық технологиялар. Әр түрлі халық топтары үшін емдік-профилактикалық мақсаттарда нан, кондитерлік өнімдердің өнеркәсіптік технологиясы. Қант қызылшасынан шырынды алу үшін әр түрлі физикалық әсер ету әдістерін қолданып, қант кристаллизациясы үшін инновациялық технологиялар мен жабдықтар. Крахмалдың дәстүрлі және жаңа түрлеріне арналған қант өнімдерінің өнеркәсіптік өндірісі. Ашыту өнеркәсібі үшін инновациялық технологиялар мен жабдықтар
Тәжрибелік қорғау
Эксперименттік деректерді талдау және өңдеу әдістерін игеру. Ақпараттық технологиялар мен бағдарламалық өнімдерді пайдалана отырып, магистрлік жоба тақырыбы бойынша эксперименттік жұмыстар жүргізу. Эксперименттік деректерді статистикалық өңдеу, олардың сенімділігі туралы қорытындылар, талдау. Практика бойынша есепті ресімдеу, өндірістік практика нәтижелерін жариялау және таныстыру.