Бәсекеге қабілетті кәсіби құзыреттілік пен белсенді азаматтығы бар қонақжайлық индустриясы мен қызмет көрсету саласы үшін менеджмент, зерттеу, оқыту, жобалау және сараптама салаларында жоғары білікті магистрлерді дайындау
Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
7M11162
Экономика және бизнес
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Басқару психологиясының теориялық және әдістемелік негіздері-әр түрлі ұғымдармен, басқару психологиясының негізгі ұғымдарымен, заңдылықтарымен танысу. Басшының жеке басқарушылық тұжырымдамасы. Ұжымның құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық ахуал. Басқарушылық қызмет және өзара іс-қимыл саласындағы психологиялық зерттеу әдістері, топтағы тұлғааралық қатынастар. Басқару психологиясының өзекті мәселелері.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: кәсіптік саладағы мәселелерді шешу үшін қонақжайлылық саласындағы экономикадағы ғылыми негіздер мен тәжірибе саласындағы білімді қолдану қабілетін дамыту. Зерттеледі: қонақжайлылық индустриясында терминологиялық негіздер және шаруашылық қызметтің тұжырымдамалары; қонақжайлылық саласындағы экономика факторларының әсері; макро, мезо, микро деңгейдегі экономика; негізгі проблемалар және олардың шешімдері.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс басқару, байланыс және шешім қабылдау процесін, жоспарлау, ұйымдастыру, үйлестіру және бақылау, топтық жұмыс және көшбасшылық сияқты басқару функцияларын зерттеудің ұйымдастырушылық элементтерінен тұрады, сонымен қатар өндіріс, маркетинг, қаржы, персоналды басқару сияқты ұйымдағы әртүрлі функционалды бөлімдерді зерттейді.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Күнделікті, жалпы ғылыми және кәсіби сипаттағы лексика. Ғылыми стильдің грамматикалық құбылыстары. Кәсіби ауызша сөйлеу. Тезистерді, баяндамаларды, түйіндемені шет тілінде жазу. Тұрмыстық, ақпараттық және кәсіби мазмұндағы хабарламаларды есту арқылы қабылдау. Терминологиялық сөздіктермен, сондай-ақ мамандық бойынша анықтамалық әдебиеттермен жұмыс жасау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - нарықтық қатынастардың механизмдері мен қағидаттарын есепке ала отырып, нарық бәсекелестігінде кәсіпорын қызметін басқару және ұйымдастыру бойынша арнайы кәсіптік салада басқару шешімдерін қабылдау мүмкіндігін қалыптастыру. Кәсіпорынның бәсекелестік ортада бәсекелестік ортада басқарудың теориялық-әдіснамалық аспектілерін, бәсекелестік ортада кәсіпорындарды талдау және стратегиялық жоспарлау әдіснамасын және әдіснамасын зерттеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты ҚР ұсынған алдыңғы қатарлы батыс және отандық фирмалардың тәжірибесін ескере отырып, мейрамхана және қонақ үй бизнесінің нысандарын жобалау мен ашуға бағытталған кәсіби қызметте білім, іскерлік және кәсіпкерлік дағдылар кешенін қалыптастыру. Кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың құқықтық, экономикалық және техникалық аспектілерін, Кәсіпорынды мемлекеттік тіркеу және сервистік қызметті лицензиялау жүйесін; мейрамхана және қонақ үй кәсіпорындарын ашу (салу) мақсатында бизнес-жоспарды әзірлеудің негізгі аспектілерін зерттейді
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қызмет көрсетуді дамыту және көтермелеу, қонақжайл ық индустриясының отандық және халықаралық нарықтарында қызметтерді сату әдістері мен әдістерін анықтау мақсаты. нарықта, мейрамхана және қонақ үй қызметтерін алға жылжыту процесі мен негізгі элементтері
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - заманауи технологияларды пайдалана отырып бизнесті енгізу бойынша білім мен дағдылар кешенін қалыптастыру. Мейрамхана және мейманхана өнімдерін қалыптастыру және ұсыну үшін заманауи технологиялар, іскерлік қарым-қатынас саласында тиімді өзара әрекеттесу жолдарын зерттеу; психикалық жай-күйді өзін-өзі реттеу әдістері; іскерлік қарым-қатынас этикасы; екінші шет тілін қолдану арқылы кәсіптік қызметті жүзеге асыру үшін лексикалық минимум, кәсіпорындардың даму проблемалары мен перспективалары, нарықтық ортаны талдау. Қонақжайлылық индустриясында жұмыс істейтін кәсіпорындардың сегменттері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - заманауи жағдайда қонақжайлылық индустриясының кәсіпорын жобалық қызмет саласындағы құзыреттілік кешенін қалыптастыру. Зерттеледі: Ұйымдастырушылық жобалаудың негізгі тәсілдері, модельдік әдістері және кезеңдері. Басқару жүйелерінің ұйымдық дизайны, технологияны әзірлеу және ұйымдастыру жобасын жүзеге асыру. Кәсіпорындарды басқару жүйесінің ұйымдастырушылық құрылымын жобалау. Ұйымдастыру жобасын жүзеге асыру кезінде тәуекелдерді басқару. Қонақжай индустриясында жобаларды сараптау және экономикалық тиімділікті анықтау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - қызмет көрсетудің бәсекеге қабілеттілігі үшін шешімдерді талдауға және дамытуға мүмкіндік беру және кәсіпорынның қызмет көрсету секторын бағалау. Тұжырымдаманың сипаты мен мазмұны, ғылыми негіздері, қызметтердің бәсекеге қабілеттілігін талдау және жетілдіру, бәсекелестік артықшылықтарды айқындау тәжірибесі; қызметтердің бәсекеге қабілеттілігін арттыру моделінің дамуы, оның өзгеруіне әсер ететін факторлар, оны жоғарылату үшін қорларды зерттеу, бағалау принциптері мен әдістерін анықтау, кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігін арттыру және қамтамасыз ету бағыттары мен механизмдері
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - инновация саласындағы білім жиынтығын қалыптастыру, сервистік компанияларға өз қызметтері мен өнімдеріне деген сұранысты арттыруға мүмкіндік беретін әлеуетті тұтынушыларды ынталандыратын заманауи және тиімді әдіс. Инновацияларды зерттеу: негізгі ұғымдар, функциялар, инновациялардың өмірлік циклі. инновациялық мүмкіндіктердің көздері, инновациялық үдерістердің табыстылығына әсер ететін факторлар, инновациялық процестерді белсендірудің әдістері мен модельдері, инновациялық қызметтің қонақжайлылық индустриясын дамытуға әсері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты-туристік индустрияның(ТИ) өзгерістеріне бейімделу мен динамикасын тиімді бақылаудың ерекше құралы ретінде маркетингтік зерттеулердің арнайы саласына қабілеттілікті қалыптастыру. Зерттелетін болады: тарих, тәжірибе, әдіснама, әдістер, зерттеу технологиялары, нәтижелерді талдау/бағалау, шешім қабылдау процесі.
Тәжрибелік қорғау
Эксперименттік деректерді талдау және өңдеу әдістерін игеру. Ақпараттық технологиялар мен бағдарламалық өнімдерді пайдалана отырып, магистрлік жоба тақырыбы бойынша эксперименттік жұмыстар жүргізу. Эксперименттік деректерді статистикалық өңдеу, олардың сенімділігі туралы қорытындылар, талдау. Практика бойынша есепті ресімдеу, өндірістік практика нәтижелерін жариялау және таныстыру.