Тамақ өнімдерін өндіру саласындағы қазіргі заманғы практикалық міндеттерді шешуге, тамақ өнеркәсібі мен Қоғамдық тамақтанудың әртүрлі кәсіпорындарында басқару қызметін табысты жүзеге асыруға қабілетті кәсіби мәдениеттің жоғары деңгейі бар магистрлерді дайындау
Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
7M07261
Тағам технологиялары
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Басқару психологиясының теориялық және әдістемелік негіздері-әр түрлі ұғымдармен, басқару психологиясының негізгі ұғымдарымен, заңдылықтарымен танысу. Басшының жеке басқарушылық тұжырымдамасы. Ұжымның құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық ахуал. Басқарушылық қызмет және өзара іс-қимыл саласындағы психологиялық зерттеу әдістері, топтағы тұлғааралық қатынастар. Басқару психологиясының өзекті мәселелері.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Басқару ғылымының пәні мен әдісі. Қазақстандағы менеджменттің әдіснамалық негіздері. Менеджменттегі коммуникация. Басқарудың экономикалық әдістері. Басқарудың әлеуметтік-психологиялық әдістері. Басқарудың ұйымдастырушылық-өкімдік әдістері. Менеджменттегі мотивация. Менеджмент жүйесіндегі бақылау. Басшылық: билік, ықпал, серіктестік. Көшбасшылық: басшылық стилі және менеджердің имиджі. Қақтығыстарды, күйзелістерді, өзгерістерді басқару. Басқарудың корпоративтік мәдениеті. Менеджердің іскерлік этикасы
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Тамақ өнімдері мен өндірістің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы мемлекеттік және халықаралық нормативтік құжаттар. Зерттеу әдістері: микроскопия, поляриметрия, колориметрия, рефрактометрия, спектроскопия, реология, люминесцентті талдау. Тамақ қауіпсіздігін басқарудың заманауи жүйелері( HACCP, ISO 22000, FSSC 22000 және т.б.), талдау және қолдану. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі саласындағы ықтимал тәуекелдерді және олардың туындауына тікелей әсер ететін жағдайларды анықтау жөніндегі зерттеулер. Кәсіпорында тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі құжаттаманы ресімдеу.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Күнделікті, жалпы ғылыми және кәсіби сипаттағы лексика. Ғылыми стильдің грамматикалық құбылыстары. Кәсіби ауызша сөйлеу. Тезистерді, баяндамаларды, түйіндемені шет тілінде жазу. Тұрмыстық, ақпараттық және кәсіби мазмұндағы хабарламаларды есту арқылы қабылдау. Терминологиялық сөздіктермен, сондай-ақ мамандық бойынша анықтамалық әдебиеттермен жұмыс жасау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Микроорганизмдердің, технологиялық режимдердің, шикізатты өңдеу және сақтау жағдайларының тамақ өнімдерінің сапасына әсері. Тамақ өнеркәсібіндегі микробиология мен биотехнологияның заманауи жетістіктері. Тамақ өнімдерін өндіру кезінде биотехнологиялық процестерді жетілдіретін микроорганизмдер мен ферменттік препараттарды зерттеу. Микробиологиялық зерттеулер жүргізу үшін мамандандырылған теориялық және практикалық білім. Тағам өнімдерін микробиологиялық талдаудың заманауи әдістері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Синтетикалық және жасанды тамақ өнімдерінің құрылу тарихы, алу әдістері. Химиялық синтезделген тамақ өнімдерінен алынатын синтетикалық тамақ өнімдері. Қазіргі синтетикалық органикалық химия. Тағам құрылысы. Ақуыз жасанды тамақ өнімдерін өндіруге арналған шикізат ретінде. Жасанды өнімдер (сүт және сүт өнімдері, жарма, макарон өнімдері, етөнімдері, тартылғанеттен (ИМР) жасалған бұйымдарды имитациялайтын ет өнімдері, қуырылған картоп, түйіршіктелген уылдырық, басқа да түрлері).
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Тағам өнеркәсібіндегі инновациялық технология мен техника
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Тағамдық биоөнімдер технологиясы
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Тағамдық қоспаларды қолданудың нормативтік базасы. Тағамдық қоспалардың жіктелуі және қауіпсіздігі. Тағамдық қоспаларды гигиеналық реттеу. Тағамдық қоспаларды жасауға арналған шикізат. Тағамдық қоспалардың әрбір класының негізгі өкілдерінің химиялық құрылымының сипаттамасы. Тағамның физика-химиялық қасиеттеріне әсер ететін қоспалар технологиясы. Өнімдердің сақтау мерзімін ұзартатын қоспалар технологиясы. Өнімдердің сыртқы түрін жақсартатын қоспалар технологиясы. Өнімнің дәмін реттейтін қоспалар технологиясы. Консистенцияны реттейтін қоспалар технологиясы. Тағамдық қоспаларды таңдаудың теориялық негіздемесі. Тамақ өндірісіндегі тағамдық қоспалардың нормасы
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Микроорганизмдердің, технологиялық режимдердің, шикізатты өңдеу және сақтау жағдайларының тамақ өнімдерінің сапасына әсері, тамақ өнеркәсібіндегі Микробиология мен биотехнологияның қазіргі заманғы жетістіктері. Тамақ өнімдерін өндіру кезінде биотехнологиялық процестерді жетілдіруге арналған микроорганизмдер және ферменттік препараттар. Зерттеу жүргізу үшін терең мамандандырылған кәсіби теориялық және практикалық білім. Тамақ өнімдерінің құндылығын арттыру туралы теориялық және практикалық білім.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Әлемдегі тамақ биотехнологиясының қазіргі жағдайы. Биотехнологияның негізгі объектілері. Биологиялық объектілердің өзара байланысының түрлері. Биотехнологияда қолданылатын әдістер. Тамақ өнеркәсібіндегі биотехнология. Биопроцестерді өнеркәсіптік ұйымдастырудың негізгі принциптері. Биологиялық процестердің типтік технологиялық әдістері. Биотехнология жәнетамақөнімдері. Биологиялық белсенді заттар мен препараттар өндірісі. Ферменттерді қолданумен биотехнологиялық процестер. Тамақ өндірісінің қалдықтарын қайта өңдеудің биотехнологиялық аспектілері. Биотехнология және биоқауіпсіздік. ПТР әдісімен тамақ өнімдеріндегі ГМӨ анықтау. Биотехнологиялық өндірістердің нормативтік құжаттары.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Тәжрибелік қорғау
Эксперименттік деректерді талдау және өңдеу әдістерін игеру. Ақпараттық технологиялар мен бағдарламалық өнімдерді пайдалана отырып, магистрлік жоба тақырыбы бойынша эксперименттік жұмыстар жүргізу. Эксперименттік деректерді статистикалық өңдеу, олардың сенімділігі туралы қорытындылар, талдау. Практика бойынша есепті ресімдеу, өндірістік практика нәтижелерін жариялау және таныстыру.