Бәсекеге қабілетті кәсіби құзыреттілік пен белсенді азаматтығы бар қонақжайлық индустриясы мен қызмет көрсету саласы үшін менеджмент, зерттеу, оқыту, жобалау және сараптама салаларында жоғары білікті магистрлерді дайындау
Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
7M11102
Экономика және бизнес
4
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пән әртүрлі тұжырымдамалармен, басқару психологиясының негізгі ұғымдарымен, заңдылықтарымен, көшбасшының жеке басқару тұжырымдамасымен, ұжымдағы ұжым құрылымымен және әлеуметтік-психологиялық климатпен, басқару қызметі мен өзара әрекеттесу саласындағы психологиялық зерттеу әдістемесімен, топтағы тұлғааралық қатынастармен және басқару психологиясының өзекті мәселелерімен танысуға негізделген басқару психологиясының теориялық және әдіснамалық негіздерін қалыптастырады
4
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пән ғылым тарихы мен философиясының негізгі тұжырымдамалық аппаратын, әлемдік және отандық философиялық ойдың танымдық бағдарламаларының даму тарихын, қазіргі ғылым философиясының мәселелерін және ғылым мен ғылыми қызметтің Әлеуметтік-этикалық аспектілері туралы мамандандырылған білімнің негізгі бағыттарын, философиялық және ғылыми ойдың моральдық, нормативтік-құндылық мәселелерін, ғалымның әлеуметтік жауапкершілігі мәселелерін және оны жүзеге асыру формасын қалыптастыруға бағытталған
4
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Жоғары мектеп педагогикасының теориялық-әдіснамалық негіздері және педагогикалық білім беруді дамытудың жалпы әдістемелік принциптері мен басым стратегиясы. Жоғары мектеп дидактикасының негіздері, студенттерді тәрбиелеудің мәні мен басым стратегиялары. Жоғары педагогикалық білімнің даму тенденциялары. Жоғары мектепте оқу-тәрбие үрдісін ұйымдастыру мен жүзеге асырудың заманауи әдістері мен технологиялары.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: ғылыми мәселелерді талдау, қонақжайлылық индустриясын зерттеуге арналған гипотезаларды сыни бағалау / қалыптастыру мүмкіндігін қалыптастыру. Келесі мәселелер қарастырылады: қонақжайлылық индустриясын зерттеу методологиясы, әртүрлі ғылыми зерттеулердің мәселелері; объектілерді, процестер мен құбылыстарды ұйымдастыру мен жұмыс істеуін және модельдеуін зерттеу тәжірибесі; сервистік кәсіпорындарға ғылыми қолдауды дамыту
4
ҒЗЖ қорғау
Ғылыми зерттеулер жүргізу жоспарларын әзірлеу. Жоспарланған зерттеулер тақырыбы бойынша ғылыми-техникалық ақпаратты жинау, өңдеу және жүйелеу, тұжырымдалған мәселелерді шешудің әдістері мен құралдарын таңдау. Дизайн объектілері мен процестерін модельдеу қолданбалы бағдарламалардың стандартты пакеттерін қоса алғанда, қолда бар зерттеу құралдарын қолдана отырып, олардың параметрлерін талдау және оңтайландыру үшін киімді жобалау. Эксперименттік зерттеу бағдарламаларын әзірлеу, оны жүзеге асыру, соның ішінде техникалық құралдарды таңдау және нәтижелерді өңдеу. Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес ғылыми есептерді дайындау, шолулар жасау және басылымдарды дайындау. Алынған нәтижелерді тәжірибелік пайдалану бойынша ұсыныстар әзірлеу. Жаңа техника үлгілеріне патенттік құжаттарды әзірлеу.
4
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Шетел тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша дыбысталған шет тілдік сөйлеуден алынған ақпаратты түсіндіру.<br/> Мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудару. Мамандық бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау). Шетел тіліндегі конференцияларда ғылыми мақалалар жазу және ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - нарықтық қатынастардың механизмдері мен қағидаттарын есепке ала отырып, нарық бәсекелестігінде кәсіпорын қызметін басқару және ұйымдастыру бойынша арнайы кәсіптік салада басқару шешімдерін қабылдау мүмкіндігін қалыптастыру. Кәсіпорынның бәсекелестік ортада бәсекелестік ортада басқарудың теориялық-әдіснамалық аспектілерін, бәсекелестік ортада кәсіпорындарды талдау және стратегиялық жоспарлау әдіснамасын және әдіснамасын зерттеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: кәсіби саладағы жоғары мектепте оқыту әдістемесі саласындағы құзыреттілікті қалыптастыру. Оқыту әдістерін дамытудың жай-күйі, үрдістері; нормативтік қолдау; оқыту мазмұны мен технологиясы; оқытуды ұйымдастыру, оқыту түрлері мен формалары; оқу бағдарламасын дамыту; педагогикалық диагностика / бақылау әдістері; студенттердің танымдық үдерістерін және білім беру себептерін басқару; Оқу / мұғалім қызметінің ерекшеліктері
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарында тиімді өндіріс саласында ғылыми-зерттеу дағдыларын дамыту, заманауи бизнес-модельдеу технологиялары негізінде кәсіпорындардағы өндірістік процестердің тиімділігін жан-жақты басқару мүмкіндігін дамыту. Зерттелетін болады. Қонақжайлық индустрия кәсіпорындарында өнімдер мен қызметтер өндірісін ұйымдастырудың бизнес-процестері және олардың тиімділігі. Индикаторларды болжау және жоспарлау, қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарында өнімдер мен қызметтерді өндіру тиімділігін арттыру жөніндегі жоспарларды іске асыруды ұйымдастыру
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - Қазақстан Республикасындағы жетекші батыстық және отандық фирмалардың тәжірибесін есепке ала отырып, мейрамхана мен мейманхана бизнесі объектілерін жобалауға және ашуға бағытталған кәсіптік іс-әрекеттегі білім, дағдылар мен кәсіпкерлік дағдыларды қалыптастыру. Кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың құқықтық, экономикалық және техникалық аспектілерін, кәсіпорындарды мемлекеттік тіркеу және қызметтік қызметті лицензиялау жүйесін зерделейді; мейрамхана мен мейманхана бизнесін ашу (салу) үшін бизнес-жоспар жасаудың негізгі аспектілері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақ үй - мейрамханалық бизнесте өндірістік кешенді басқарудың теориялық және қолданбалы білімін, практикалық іскерліктері мен дағдыларын қалыптастыру. Мыналар зерттелетін болады: мейрамханалар мен қонақ үйлерді басқарудың қазіргі заманғы бағдарламалары; бағдарламалық қамтамасыз ету: заманауи мейрамханалар мен қонақ үй кәсіпорындарын басқарудың ұйымдық жүйесі; кіріс құрайтын бөлімшелер.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қызмет көрсетуді көтермелеу және сату мүмкіндігі, қонақжайлық индустриясының отандық және халықаралық нарықтарында қызметтерді сату әдістері мен әдістерін анықтау. Зерттелетін болады: мейрамхананың және мейманхана қызметтерінің сипаттамалары мен ерекшеліктері, қонақжайлық кәсіпорынның маркетингтік маркетингтік стратегиясы, тұтынушылық мінез-құлықты зерттеу, мейрамхана мен мейманхана өнімін нарыққа шығару, процестер мен мейрамхана және мейманхана қызметтерін дамытудың негізгі элементтері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: заманауи басқару әдістерін қолдана отырып, қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарын тиімді жоспарлауға мүмкіндік беретін арнайы кәсіби салада қажетті теориялық және практикалық білім кешені қалыптастыру. Зерттеулер: Кәсіпорындарды басқарудың заманауи әдістері, басқару стратегияларын қалыптастырудың негізгі ережелері, маркетинг және стратегиялық менеджмент, мейрамхана және мейманхана бизнесі кәсіпорындарының нақты экономикалық көрсеткіштері туралы ақпарат, оларды есептеу және іріктеу әдістемесі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты - маркетингтік зерттеудің ерекше саласының қонақжайлық индустриясының өзгерістеріне бейімделу динамикасын тиімді бақылау үшін арнайы құрал ретінде қалыптастыру. Тарих, тәжірибе, әдіснама, әдістер, зерттеу технологиялары, нәтижелерді талдау / бағалау, шешімдерді қабылдау үдерісі, ақпарат жинау және өңдеу әдісі және нәтижелерді интерпретациялау, оның түпкі мақсаты кәсіпорынның бәсекелестік артықшылықтарын арттыру болып табылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қонақжайлылық индустриясы саласындағы бизнес жүргізудің заманауи технологиясы
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: нарықтық экономикадағы қонақжайлылық индустриясының мамандарын даярлау әдіснамасы саласындағы құзыреттіктер жиынтығын қалыптастыру. Келесі мәселелер қарастырылады: қызмет көрсету саласындағы әдіснамалық құзыреттілікті және практикалық дағдыларды қалыптастыру, персоналды болжау модельдеу, қонақжайлылық индустриясының стратегиялық оқыту әдістерін қалыптастыру арқылы әлемдік практикалық тәжірибенің ғылыми негіздері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақжайлылық индустриясында ұлттық және аймақтық деңгейде жоспарлау мүмкіндігін қалыптастыру. Зерттелетін болады: мемлекет, даму тенденциялары; нормативтік қолдау; мейрамхана бизнесі мен мейманхана бизнесі саласындағы ұлттық және аймақтық нарық ерекшелігін ескере отырып, иерархияның, құрылымның және оң тәжірибенің үлгілері мен модельдері; институционалдық қолдауды ұйымдастыру және түзету шараларын, қаржылық, инвестициялық және өзге де қолдауды дамыту.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - қызмет көрсетудің бәсекеге қабілеттілігі үшін шешімдерді талдауға және дамытуға мүмкіндік беру және кәсіпорынның қызмет көрсету секторын бағалау. Тұжырымдаманың сипаты мен мазмұны, ғылыми негіздері, қызметтердің бәсекеге қабілеттілігін талдау және жетілдіру, бәсекелестік артықшылықтарды айқындау тәжірибесі; қызметтердің бәсекеге қабілеттілігін арттыру моделінің дамуы, оның өзгеруіне әсер ететін факторлар, оны жоғарылату үшін қорларды зерттеу, бағалау принциптері мен әдістерін анықтау, кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігін арттыру және қамтамасыз ету бағыттары мен механизмдері
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қызмет көрсету саласында іскерлік әкімшілік ету саласындағы құзыреттіктер жиынтығын қалыптастыру. Қызмет көрсету секторындағы тиімді және кәсіптік және іскерлік қарым-қатынастың психологиялық механизмдерін, әртүрлі коммуникация жағдайында адам мінез-құлқының ерекшеліктерін зерттеу, коммуникациялық серіктестерге әсер етудің өнімді жолдарын көрсету, психологиялық, педагогикалық және басқару ғылымы жүргізетін заманауи зерттеулердің тұжырымдары мен ұсыныстары.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: кәсіби пәндерді табысты оқытудың когнитивтік / функционалдық / коммуникативтік қабілеттерін қалыптастыру. Теорияның кәсіби аспектілері (мейрамхана бизнесі мен мейманханалық бизнестегі қазіргі заманғы жоғары білім, оның құрылымы, компоненттері, Қазақстанда және шетелде жоғары кәсіптік білім беру жүйесі мен мазмұны), практикалық әдістемелер (жоспарлау түрлері, оқу бағдарламасының паспорты, оқу жоспары, каталог пәндер, ПОӘК, түрлі форматтағы сыныптардың дамуы).
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсат - мейрамхана мен мейманхана өнімдерін қалыптастыру мен насихаттауда білім мен дағдыларды қалыптастыру. Зерттеулер: Заманауи қмейманхана бизнесіжәне оны дамытуперспективалары. Насихаттау құралы ретінде стратегиялық маркетинг. Баға беру, кәсіпорынның маркетингтік стратегиясы. Мейманхана өнімдерін сату дынарыққаық палету құралы ретінде алға жылжыту. Сатудың
Ерекшеліктері және тұтынушыларды тарту және ұстап тұрудың заманауи әдістері. Қазақстанның мейрамханасы мен мейманхана өнімін халық аралық нарыққа жылжыту дыбас қарудың кешенді тәсілі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: қонақжайлылық индустриясында стратегиялық (ұзақ мерзімді) басқару қызметін жүзеге асыру мүмкіндігін қалыптастыру. Зерттеледі: теориясы, әдістемесі, практикалық тәжірибесі; жоспарлау / операциялық қызмет, соның ішінде терең түсіну, тұжырымдық / теориялық аппаратты, нормативтік-құқықтық базаны шебер пайдалану; халықаралық, мемлекетаралық, ұлттық, аймақтық, жергілікті деңгейлерде бизнесті дамытудың ұзақ мерзімді міндеттерін шешудің стратегиялық әдістерін, әдістерін, технологияларын қолдану.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Сұранысты ынталандыру инновациялық әдістері қызмет көрсету саласында
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мақсаты: өндірістің технологиялық және ұйымдастырушылық процестерін оңтайландыруға байланысты компанияның басшысының міндеттерін кәсіби орындау үшін тәжірибелік дағдылар мен қажетті білім жиынтығын қалыптастыру. Төмендегілер қарастырылады: Оптимизация түрлерін жіктеу Технологиялық процесті оңтайландыру сатылары Оңтайлылық критерийі Технологиялық процестерді оңтайландыру параметрлерін модельдеуге қойылатын талаптар
Тәжрибелік қорғау
Кәсіби полиграфиялық, баспа, тігін және компьютерлік жабдықтарды пайдалануды, эксперименттік деректерді талдау және өңдеу әдістерін игеру. Диссертация тақырыбы бойынша ақпараттық технологиялар мен бағдарламалық өнімдерді пайдалана отырып эксперименттік жұмыстар жүргізу. Эксперименттік деректерді статистикалық өңдеу, олардың сенімділігі туралы қорытындылар, талдау. Тәжірибе бойынша есеп беру, зерттеу нәтижелерін жариялау және ұсыну.
Тәжрибелік қорғау
Оқыту мен оқыту әдістемесінің тәжірибелік дағдыларын қалыптастыру. Магистранттар жоғары оқу орнының қалауы бойынша бакалавриатта сабақ өткізуге тартылады.