Қонақжайлылық индустриясының субъектілері мен объектілерін ұйымдастыру және басқару теориясы мен тәжірибесінің кәсіби білімі бар, принципті азаматтық ұстанымы және қоғам алдында жоғары адамгершілік жауапкершілігі бар жоғары білікті және бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
6B11102
Экономика және бизнес
География
Ағылшын тілі
50 (Каз.) 50 (Орыс.)
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
АКТ дамыту: негізгі бағыттар. АКТ саласындағы стандарттау. Компьютерлік жүйелердің архитектурасы. Адам мен компьютердің өзара әрекеттесуі. Деректер базасының жүйелері. SQL негіздері. Желілер мен Телекоммуникациялар. Стек протоколдары: TCP/IP, OSI. IP адрестеу. DHCP хаттамасы. Ортақ валюта. Интернет-технологиялар. DNS қызметі. Веб-технологиялар. Бұлтты және мобильді технологиялар. Мультимедиялық технологиялар. Заттар интернеті. Үлкен деректер. Блокчейн технологиясы. Электрондық технологиялар. Электрондық бизнес. Электрондық оқыту. Кәсіби саладағы ақпараттық технологиялар. АКТ даму болашағы.
8
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қазақстандық қоғамды модернизациялау мәтінінде олардың рөлінде мәдени, саяси, әлеуметтік психологиялық институттардың ерекшеліктері. Қазақстандық қоғамның этикалық нормалары және құқықтық, мәдени, іскерлік, қоғамдық құндылықтар жүйесі. Қоғамды зерттеу типтерінің стратегиясы және нақты мәселелерді талдауға арналған әдістеме. Қоғамдағы жанжалды жағдайларды шешу бағдарламалары. Қазіргі қоғамның демократиялық құндылықтары және толеранттылығы, өзара түсіністігі басымдықтарындағы азаматтық ұстаным.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Денсаулықты сақтау және оңтайлы кәсіби жұмысқа қабілеттілікті қолдау үшін өмірлік маңызды дене қасиеттерін дамытудағы дене шынықтыру мен спорттың рөлі. Денсаулықты нығайту, ағзаның еңбек қызметінің қолайсыз факторларының әсеріне төзімділігін арттыру және шынықтыру. Тәртіпті, жолдастық өзара көмек, психикалық төзімділікті, мақсаткерлікті, бастамашылдықты тәрбиелеу. Негізгі қозғалыс сапасын дамыту және жетілдіру – төзімділік, күш, жылдамдық, ептілік, икемділік.
8
Тәжрибелік қорғау
Кәсіпорынның ұйымдастырылуымен, оның құрылымымен, технологиясымен, өндірістік және басқару бөлімшелерінің негізгі функцияларымен, құрылтай құжаттарымен танысу, кәсіпорынның қысқаша техникалық-экономикалық сипаттамасын құру. Кәсіпорынның есеп саясаты және ішкі нормативтік құжаттар, бухгалтерлік есепті ұйымдастыруды зерделеу: есеп аппаратын құру; бухгалтерлік есептің нысандары; бастапқы есеп және құжат айналымы; аналитикалық және синтетикалық есептің өзара байланысы және бақылауды бағалау
12
Дипломдық жұмыс
Студенттің білім беру бағдарламасының бейініне сәйкес келетін өзекті проблеманы өздігімен зерделеу нәтижелерінің жинақталуы болып табылатын қорытынды жұмыс
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Кәсіби бағытталған шет тілі-бұл мамандықтың пәндік саласына шет тіліндегі кіріспе және кәсіби қарым-қатынас мақсаттарын жүзеге асыру үшін қажетті тілдік құзыреттілік деңгейіне қол жеткізуді қамтамасыз ететін кәсіби маңызды білім, Дағдылар мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған, ең алдымен іскерлік және кәсіби қарым-қатынасқа тән терминологияны, тілдік құрылымдарды зерттеу
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Кәсіби мәтіндердің стильдік және жанрлық ерекшеліктері. Тілдік құралдарды қарым-қатынас және танымдық міндеттерді шешу үшін лексикалық, грамматикалық білімді, ниет-тілектерді білдірудің прагматикалық құралдары негізінде қолдану. Тіл, мәдениет нормаларына, қарым-қатынас саласының ерекшелігіне, сертификациялық талаптарға сәйкес жеке, әлеуметтік және кәсіби қарым-қатынас жағдайындағы тілдік талаптар.
5
[АБ1+MT+АБ2+МЕК] (100)
Тәуелсіз қазақстандық мемлекеттіліктің қалыптасуының негізгі кезеңдері. Сыни талдау арқылы адамзат қоғамының бүкіләлемдік-тарихи дамуының жалпы парадигмасымен тарихи өткен уақыттың құбылыстары мен оқиғалары. Мәдениетаралық сұхбаттың практикалық әлеуеті және рухани мұраға жанашырлық таныту. Қазақстандық бірегейлік пен патриотизмді қалыптастырудағы тарихи білімнің негізгі рөлі. Заманауи қоғамның өзара түсіністік, төзімділік және демократиялық құндылықтардың басымдылығына негізделген азаматтық ұстаным.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бұл пәнді оқытудың маңызы зор. Пәннің мақсаты - студенттерді қонақжайлылық саласындағы менеджменттің заманауи тұжырымдамаларымен таныстыру, қонақ үй және мейрамхана бизнесі индустриясындағы басқарудың әртүрлі формаларын қарастыру, қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы менеджмент құралдарын іс жүзінде қолдану жолдарын, әдістері мен тәсілдерін қарастыру.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс мыналарды ашады: қонақжайлылық индустриясының мәні мен құрылымы; әлемдік және отандық қонақжайлылық индустриясының даму тарихы; қонақжайлылық модельдері (Еуропалық, Азиялық, Американдық және шығыс еуропалық) және қонақжайлылықтағы инновациялар; қонақжайлылықтағы қызметтер нарығының жұмыс істеу механизмі; қонақжайлылықтағы қызметтердің сапасы туралы түсінік; орналастыру құралдары, олардың сипаттамалары мен жіктелуі; тамақтану кәсіпорындары индустрияның элементі ретінде қонақжайлылық, олардың жіктелуі және қызмет көрсету нысандары; қонақжайлылық индустриясының құрылымындағы көлік қызметтері; Қонақжайлылық индустриясының ойын-сауық секторы және оны ұйымдастырудың ерекшеліктері.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Сызықтық алгебра және Аналитикалық геометрия. Бір айнымалы функциялардың дифференциалдық есептеулері. Көп айнымалы функциялардың дифференциалдық есептеулері. Бір айнымалы функцияны интегралдық есептеу. Көп айнымалылардың функцияларын интегралдық есептеу және өріс теориясының элементтері. Қарапайым дифференциалдық теңдеулер. Қатарлар, Функционалдық талдау элементтері, гармоникалық талдау. Комплексті айнымалы функциялар теориясы. Ықтималдықтар теориясы және математикалық статистика. Дискретті математика.
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің мақсаты, міндеттері, мазмұны. ҚР-ның санитарлыгигиеналық заңнамасы.Азық-түлік гигиенасы. Қоршаған ортаны гигиеналық сипаттамалары. Өндірістегі еңбекті қорғау және кәсіптік денсаулық. Жабдықтарға, түгендеуге, ыдысқа қойылатын талаптар. Тамақтану кәсіпорындарында және мекемелерде технологиялық үдерістерге қойылатын санитарлық-технологиялық талаптар.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бұл пән Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының қазіргі заманғы бизнес жүйесінің ерекшеліктерін, кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық - құқықтық реттелуі мен нысандарын, сондай-ақ кәсіпорындардың коммерциялық, маркетингтік, қаржылық жұмысының мәселелерін қарастырады, кәсіпкердің сәтті практикалық қызметін құрудың нақты әрекеттерін ашады.
3
[АБ1 + АБ2 + Диффер] (100)
"Мейрамхана мен қонақ үй кәсіпорнының инфрақұрылымы" пәні осы саланың материалдық базасын құрайтын қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын, олардың жұмыс істеу ерекшеліктерін, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясындағы проблемалар мен даму перспективаларын жан-жақты зерттеуді қамтиды.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бұл курс студенттерде ғылыми зерттеу объектісінде (мейрамхана, мейрамханалар желісі, бар, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының кең жүйесі бар түнгі клуб, толық қызмет көрсететін қонақүйдің қоғамдық тамақтандыру қызметі) атқарымдарды қолдану және сынақтан өткізу мүмкіндігімен қонақжайлық қызметтерін өндіру мен іске асырудың халықаралық сапа стандарттарына құрылған заманауи мейрамхана және бар шаруашылығын жүргізудің негіздері туралы теориялық білімді қалыптастырады.
7
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәннің міндеттері-қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы маркетинг құралдарын практикалық қолдану жолдарын, әдістері мен тәсілдерін қарастыру. Ресей экономикасындағы нарықтық процестердің дамуы кәсіпкерлердің фирмалар деңгейіндегі басқарудың маркетингтік тұжырымдамасына және нарықтық сұраныстың қалыптасуына маркетингтік әсер ету әдістеріне үлкен қызығушылық тудырды
6
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
"Бухгалтерлік есеп және аудит" пәні бухгалтерлік есеп пен аудиттің жалпы теориялық аспектілерін қарастырады және зерттейді: бухгалтерлік есептің тұжырымдамалары мен принциптері, бухгалтерлік ақпараттың сапалық сипаттамалары және қаржылық есептілік элементтері, бухгалтерлік баланстың құрылымы мен мазмұны, бухгалтерлік баланста экономикалық операциялардың әсерінен болатын өзгерістер, бухгалтерлік есеп шоттарының сипаттамасы және қос жазба жүйесі; құжаттама және түгендеу, компанияның активтері, міндеттемелері мен меншікті капиталының есебі мен аудитін ұйымдастыру.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Адамның әлеуметтік және жеке болмысының құндылықтары ретіндегі негізгі дүниетанымдық ұғымдардың рөлі. Шындықты философиялық пайымдаудың ерекшелігі. Ғылыми және философиялық таным әдістері. Мифологиялық, діни және ғылыми дүниетанымның мазмұны мен ерекшеліктері. Этикалық шешімдерді негіздеу және қабылдау үшін медиатекстердің философиялық аспектісі, әлеуметтік-мәдени және тұлғалық жағдайлар. Қазіргі қоғамның өзекті мәселелеріне қатысты адамгершілік ұстаным.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Оқылатын тілдің тілдік құралдарын пайдалана отырып коммуникативтік ниеттерді баламалы түрде білдіру. Шетел тілінің даму заңдылықтары, стилистикалық ерекшеліктерді үйрену. Ғылыми және әлеуметтік сипаттағы мәтіндердегі оқиғалардың себептері мен салдарларын лингвистикалық сипаттау және талдау тәсілдері. Дәлелді ақпаратты қолдану негізіндегі заманауи мәселелер. Коммуникативтік актіні құру стратегиясы мен тактикасы, интонациялық сөйлеуді дұрыс ресімдеу, лексикалық және грамматикалық дұрыстылық.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Экономика негіздері. Экономикалық даму проблемалары. Экономикалық қажеттіліктер мен ресурстар. Кәсіпкерлік мәні, бизнес моделі, жоспарлау және өткізу стратегиясы. Көшбасшылық және инновацияларды қабылдау.<br/> Қазақстан Республикасының құқық жүйесі. Құқықтық қатынастар және субъектілердің жауапкершілігі. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет бойынша білім жүйесі. Сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылық үшін моральдық және құқықтық жауапкершілік.<br/> Қазіргі кездегі экологиялық мәселелер. Экожүйелер мен қоғамның тұрақты дамуының стратегиясы мен принциптері. Өндірісті экологияландыру және қоршаған ортаны қорғау. Төтенше экологиялық жағдайлар және өмір қауіпсіздігі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Кәсіпорынды басқарудың әртүрлі мәселелерін тиімді шешуге арналған жаңа буын қолданбалы өнімдер жүйесі. Бухгалтерлік есептің теориялық негіздері мен практикалық аспектілері. "1С-Бухгалтерия" бағдарламасында шаруашылық операцияларын тіркеу. 8.2 нұсқасы". Бағдарламада бастапқы құжаттарды жүргізу, бухгалтерлік, салықтық, статистикалық есептілікті жасау. Бағдарламалық қамтамасыз ету негізінде бухгалтерлік есеп дағдыларын игеру
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәнде келесі негізгі блоктар қарастырылады: қонақ үй кәсіпорнының әкімшілік бөлімшелері, қонақ үй кәсіпорнының басшылығы, хатшылық; заң бөлімі, Қаржы - экономикалық қызметтер, персоналды басқару қызметі, маркетинг қызметі, техникалық қызмет басшылығы, қауіпсіздік қызметінің басшылығы, медициналық қызмет, қонақ үй кәсіпорнының шаруашылық қызметтері, қызметші және үй-жайларды тазалаушылар қызметі, Кір жуу қызметі-химиялық тазалау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәнде келесі негізгі блоктар қарастырылады: қонақ үй кәсіпорнының әкімшілік бөлімшелері, қонақ үй кәсіпорнының басшылығы, хатшылық; заң бөлімі, Қаржы - экономикалық қызметтер, персоналды басқару қызметі, маркетинг қызметі, техникалық қызмет басшылығы, қауіпсіздік қызметінің басшылығы, медициналық қызмет, қонақ үй кәсіпорнының шаруашылық қызметтері, қызметші және үй-жайларды тазалаушылар қызметі, Кір жуу қызметі-химиялық тазалау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қоғамдық құбылыстар мен процестер арасында тамақтанудың орны мен рөлі. Әлемдік дәстүрлерді және азық-түлік мәдениетін зерделеудің әдістемелік тәсілі, тамақтану дәстүрлерінің тарихы мен кезеңдері. Әлем халықтарының ұлттық дәстүрлері мен мәдениеттерін қалыптастыру қағидалары. Діндердің дәстүрлер мен тамақтану мәдениеттерінің қалыптасуы мен дамуына әсері. Қазақстан халықтарының дәстүрлері мен тамақтану мәдениетінің ерекшеліктері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Өнеркәсіптің қазіргі жағдайы мен дамуы
қонақжайлылық. Туристік құрылымдағы қонақ үй қызметтері
қызмет көрсету. Қонақ үй бизнесі: тұжырымдамасы, классификациясы және т.б.
типологиясы. Мейманхана бизнесін мемлекеттік реттеу. Мейманхананың негізгі қызметтері. Мейманхана персоналының клиенттермен жұмыс істеуі. Мейманхана кәсіпорындарымен қарым-қатынасы
туристік агенттіктер. Мейманаханадағыі анимациялық қызметтер
өнім. Қосымша қызметтерді ұйымдастыру және ұсыну.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Коммуникация және қонақжайлылық қызметін жылжыту психологиясы "коммуникация және қонақжайлылық қызметін жылжыту психологиясы" пәні мейрамхана мен қонақ үй бизнесі саласындағы болашақ мамандардың алдында тұрған міндеттерді ескере отырып құрылған. Курстың мақсаты-коммуникативтік қарым-қатынас психологиясын зерттеу, тұлғааралық қарым-қатынас саласында білім мен ақпарат алу, тактика стратегиясы мен қарым-қатынас технологиясы, білім алушыларда мінез-құлық пен қарым-қатынастың жалпы және кәсіби мәдениетін қалыптастыру, сондай-ақ іскерлік қарым-қатынас дағдыларын қалыптастыру.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Нақты курс экономикалық ғылымның жалпы теориялық аспектілерін оқып-үйретуді көрсетеді. Курстың орталық мәселесі болып нарықтық экономиканың қызмет ету заңдылықтарын оқып-үйрену табылады. Экономика негіздері жеке сұрақтарын қарастыру кезінде жалпы әлемдік экономикалық ғылымның негізін қалаушылардың әртүрлі көзқарастарын есепке алады (неоклассикалық, неокейнстік және басқс да бағыттар).
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
"Бухгалтерлік есеп негіздері" пәні бухгалтерлік есептің қалыптасу және қалыптасу тарихын ашады және бухгалтерлік есеп нысандары мен бухгалтердің этикалық нормалары туралы түсінік береді.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қазіргі қоғамдағы ғылымның рөлі. Ғылым саласындағы басқару. Мемлекеттің ғылым саласындағы саясаты. Іргелі, қолданбалы және іздеу ғылымдары. Зерттеудің теориялық және эмпирикалық деңгейлері. Ғылыми зерттеулердің әдіснамалық негіздері. Ғылыми зерттеу тақырыбының бағытын таңдау және негіздеу. Ғылыми ақпаратты іздеу, жинақтау және өңдеу. Библиографиялық сипаттама. Патенттер, патенттік зерттеулердің түрлері. Ғылыми жұмыстар, түрлері, сипаттамалары. Ғылыми жұмыстың тілі мен стилі. Ғылыми жұмысты редакциялау және рецензиялау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Әлем халықтарының дәстүрлері, әдет-ғұрыптары мен мәдениеті мыналарды ашады: оқытылатын пәннің мәні, мазмұны мен міндеттері; оқиғалық қонақжайлылық; әлемнің әртүрлі бөліктерінде қонақжайлылық қызметтерін ұсыну ерекшеліктері және оларға әлем халықтарының мәдени, салт-дәстүрлері мен әдет-ғұрыптарының әсері
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қалдықтардың жіктелуі және сипаттамасы. Өндіріс және тұтыну қалдықтарын химиялық кәдеге жаратудың, рекуперациялаудың және қайта өңдеудің ғылыми және қолданбалы аспектілері. Өнеркәсіп қалдықтарын кәдеге жаратудың жалпы принциптері мен әдістері. Қатты тұрмыстық қалдықтарды (ҚТҚ), автокөлік құралдарының қалдықтарын және ауыл шаруашылығы қалдықтарын қайта өңдеудің заманауи әдістері. Аумақтық-өнеркәсіптік кешендерді (АӨК) және техногендік ресурстық циклдарды (ТРЦ) қалыптастыру арқылы табиғат пайдалануға аумақтық тәсілге бағдарлау қағидаттары.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бұл пән міндеттемелер, Еңбек және оның төлемақысын есепке алу, жеткізушілермен және мердігерлермен есеп айырысуларды есепке алу, қаржылық нәтижелерді есепке алу және бағалау, инвестицияларды сатып алу, Жылжымайтын мүлікке инвестициялар, мүдделерді біріктіруді есепке алу, шоғырландырылған қаржылық есептілік сияқты мәселелерді ашады
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Инновациялар: анықтамалар, түрлері. Инновациялардың модельдері мен формалары, оларды бөлу, мемлекеттік реттеу. Қонақ үй бизнесі саласындағы инновациялық маркетинг және басқару. Қонақжайлылық индустриясында инновациялық жобаларды дамыту. Инновациялық жобаның экономикалық тиімділігін және оны қаржыландыруды бағалау. Жобаның техникалық-экономикалық негіздемесі. Бизнес жоспар. Инвестициялар.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бұл барлық мамандықтарда оқу үшін міндетті болып табылатын теориялық негізгі оқу пәні. Курста қаржыны ұйымдастыру және басқару негіздері, Қазақстан Республикасының қаржы жүйесінің құрамы мен құрылымы, шаруашылық жүргізуші субъектілердің қаржылары, мемлекеттік қаржылар (салықтар, мемлекеттік бюджет және бюджеттен тыс қорлар, мемлекеттік кредит және мемлекеттік борыш), сақтандыру негіздері, қаржының өзекті мәселелері жүйелі түрде қарастырылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пән инновация ұғымын олардың жіктелуін және инновациялық қызметтің мазмұнын ашады. Қонақ үй индустриясындағы инновациялық процестер, ұйымдастырушылық және басқарушылық инновациялардың ерекшелігі және қонақ үй бизнесінде тиімділікті басқарудың инновациялық тәсілдерін құру қарастырылады. Инновациялық қызметті инфрақұрылымдық және кадрлық қамтамасыз ету. Қонақ үй индустриясында инновациялық инфрақұрылымды құру мен дамытудың әлемдік және отандық тәжірибесі. Қонақ үй индустриясы кәсіпорындарында инновациялық қызметті құру, басқару және бақылау принциптері. Инновацияның тиімділігін бағалау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қызмет көрсетудің табиғаты мен сипаты. Міндеттерді қанағаттандыру нысаны ретінде қызмет көрсету. Экономиканың әртүрлі секторларындағы қызметтер. Қызметтердің қағидалары және жіктемесі және олардың сипаттамалары. Қызметтерді өндіру және тұтыну. Этика және қызмет көрсетудің психологиясы. Тұтынушылардың мінез-құлқы мен тұтыну факторлары. Маркетинг және сервистік компания қызметінің тиімділігін анықтау. Қызмет көрсету секторындағы ақпараттық қызмет.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
"Қонақжайлылық индустриясындағы ақпараттық жүйелер" студенттер үшін әлеуметтік-мәдени сервис саласында қолданылатын қазіргі заманғы ақпараттық технологиялар және олардың даму перспективалары туралы білім жүйесін қалыптастыратын пән болып табылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесіндегі корпоративтік мәдениеттің дамуы жалпы экономика саласында өте жоғары деңгейде үлкен сұранысқа ие. Бүгінгі таңда ол Қазақстанның және дүниежүзінің әлеуметтік-экономикалық дамуына үлкен үлесін қосуда. «Қонақжайлылық индустриясындағы профессионалды және іскерлік қарым-қатынас» пәні қонақжайлылық индустриясында ең маңызды мәселелердің бірі болғандықтан тәжірибеде қолданылып, сонымен қатар шетелдік тәжірибе алмаса отырып қызмет сапасын басқарудың дамуына үлес қосушы, тұтынушы мен қызмет көрсету мәдениеті, оны ұйымдастыру мен қауіпсіздігін қамтамасыз етіп келеді.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қонақжайлылық индустриясының даму стратегиясы. Стратегия - бәсекелестік артықшылықтарды дамыту жүйесі. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының экономикалық стратегиясын қалыптастыру әдістемесі. Кәсіпорынның экономикалық пайдасына қол жеткізу стратегиясы. Кәсіпорынның бәсекелестік жағдайын нығайту стратегиясы. Компания құндылығын / құндылығын арттыру стратегиялары. Кәсіпорынның бағалау әдістері. Өсу стратегиясын. Бизнесті қайта құру стратегиясы. Өсу стратегиясын. Бизнесті қайта құру стратегиясы.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Шаруашылық қызметке техникалық-экономикалық талдау жүргізудің рөлі, мазмұны және жүйелілігі. Кешенді бизнес-жоспардың құрылымы және негізгі жоспарлы көрсеткіштерді әзірлеу мен мониторинг жүргізудегі талдаудың рөлі. Сметалық жоспарлау (бюджеттеу) және сметалардың (бюджеттердің) орындалуын талдау. Маркетинг жүйесіндегі талдау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пән бағытталған; білім алушыларда ойын-сауық индустриясы саласында қонақжайлылық жүйесінің элементі ретінде теориялық білімді қалыптастыру; қонақжайлылық қызметтерінің элементі ретінде анимация түрлері; Ойын-сауық индустриясы кәсіпорындарының жалпы сипаттамасы және ойын-сауық инфрақұрылымы объектілерінің түрлері; қонақжайлылық кәсіпорындарында ойын-сауық бағдарламаларын ұйымдастыру саласында теориялық және практикалық дағдыларды қалыптастыру және ойын-сауық индустриясының оқшауланған объектілерін ойын-сауық қызметтерін ұсыну процесінде қолдану. қонақжайлылық қызметтері (театр қызметтері және театр шаруашылығы; Көп мақсатты зал шаруашылығы; клуб қызметі; саябақ қызметі; Ойын-сауық кәсіпорындары; кинотеатрлар мен концерт залдары; цирктер мен цирк шаруашылығы; көрмелер мен жәрмеңкелер; спорт ареналары, мұражайлар мен Залдар және басқа да спорт ғимараттары; хайуанаттар бағы, хайуанаттар бағы және ботаникалық бақтар).
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курсты Зерттеудің мақсаты болашақ туризм менеджерлерінде қажетсіз тәуекелдерді болдырмауға және қызмет көрсету саласындағы қызметтің экономикалық, табиғи және әлеуметтік қауіпсіздігін сенімді қамтамасыз етуге мүмкіндік беретін білім мен дағдылар жүйесін қалыптастыру болып табылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Білім алушыларды қызмет көрсету саласындағы аниматорлық қызметті ұйымдастыру негіздерімен, теориялық тұжырымдамалармен және терминологиялық аппаратпен; аниматорлық қызметтің құрылымы мен ерекшеліктерімен; аниматорлық қызметтің түрлері мен технологиясымен; қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындарда аниматорлық қызметті ұйымдастырумен; аниматорлық қызметтер нарығын дамытудың қасиеттері мен ерекшеліктерімен; аниматорлық қызметте заманауи технологияларды қолданумен таныстыру.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Ғылыми зерттеулер: оның ерекшелігі, құрылымы, ерекшеліктері (жалпы сипаттамасы). Қызмет көрсету секторының теориялық және әдістемелік негіздері. Зерттеу кезеңдері. Зерттеу жұмысының дайындық кезеңі. Ғылыми білімнің әдістерін жіктеу. Ғылыми зерттеулерді жазу және жобалау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
"Қызмет көрсету саласындағы ұйымды басқару (ағылшын тілінде)" пәні білім алушылардың кометалық негіздерін қалыптастыруға бағытталған, оның нәтижесінде білім алушы: қызмет көрсету саласындағы HR; қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындардағы персоналды басқару жүйесі; персоналды стратегиялық басқару; кадр саясаты және оның кәсіпорын стратегиясымен өзара байланысы процестерін басқарады, жұмыс істейді, ұйымдастырады және қалыптастырады; Қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындар персоналының әлеуетін кадрлық жоспарлау және басқару; кадр саясатының тиімділігін бағалау; Қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындар персоналына қойылатын біліктілік талаптары.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Экономикалық қауіпсіздік экономикалық категория ретінде; экономикалық қауіпсіздіктің мәні; қызмет көрсету саласындағы Кәсіпорынның сыртқы және ішкі экономикалық қауіптері; экономикалық қауіпсіздік шаруашылық жүргізуші субъектінің жұмыс істеу тиімділігінің шарты ретінде; кәсіпорынның әлеуметтік саясаты қызмет көрсету саласындағы кәсіпорынның экономикалық қауіпсіздігінің индикаторы ретінде; қызмет көрсету саласындағы кәсіпорынның экономикалық қауіпсіздігінің құрылымы; кәсіпорынның экономикалық қауіпсіздігіне әсер ететін факторлар; "критерий", "индикатор" ұғымдары", "параметр"," шекті"," индекс"; экономикалық қауіпсіздік көрсеткіштерінің жіктелуі; Экономикалық қауіпсіздік көрсеткіштері; экономикалық қауіпсіздікті бағалау әдістері; экономикалық қауіпсіздікті зерттеуді ұйымдастыру;
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Шаруашылық қызметке техникалық-экономикалық талдау жүргізудің рөлі, мазмұны және жүйелілігі. Кешенді бизнес-жоспардың құрылымы және негізгі жоспарлы көрсеткіштерді әзірлеу мен мониторинг жүргізудегі талдаудың рөлі. Сметалық жоспарлау (бюджеттеу) және сметалардың (бюджеттердің) орындалуын талдау. Маркетинг жүйесіндегі талдау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
"Мейманхана және мейрамханадағы ұйымды басқару (ағылшын тілінде)" пәні білім алушылардың мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында еңбек және адам ресурстарын басқару саласындағы білімдерін, дағдыларын, дағдылары мен құзыреттерін қалыптастыруға бағытталған.
Пәнді оқу нәтижесінде білім алушы:
Адам ресурстарын басқарады;
Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында персоналды басқарудың айрықша сипаттамалары мен ерекшеліктерімен жұмыс істейді;
Персоналды басқару жүйесін құрады;
Персоналды басқару саласындағы мейрамхана және қонақ үй кәсіпорнының стратегиясын жасайды;
Кәсіпорынның даму стратегиясына сәйкес кадр саясатын қалыптастырады;
Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының кадрлық әлеуетін қалыптастыру технологиясымен жұмыс істейді;
Қызметкерлерді ынталандыру, көтермелеу және әкімшілік жауапкершілік жүйесін қалыптастырады;
Персоналды Фирмаішілік оқытуды, кәсіби қайта даярлауды, біліктілікті арттыруды және персоналдың мансабын жоспарлауды ұйымдастырады;
Кадр резервін қалыптастырады;
Қонақ үй / мейрамхана кәсіпорнының кадр саясатының тиімділігін бағалайды;
Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының персоналына қойылатын біліктілік талаптарымен жұмыс істейді;
Персоналды басқару процесіне ақпараттық жүйелерді енгізеді.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мейрамхана ісі және қонақүй бизнесіндегі персоналды басқаруды ұйымдастыру жүйесіне, концепциясы мен бағыт-бағдарына, технология мен тәсіліне ерекше назар аударылады.
ҚР-ғы мейрамхана ісі және қонақүй бизнесіндегі қызметкерлерді басқарудың көкейтесті мәселелеріне шетелдегі басқару тәжірибесін ескере отырып ерекше назар аударылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қонақжайлылық кәсіпорын қызметінің барлық көрсеткіштері туралы деректерді жинау және талдау, департаменттер жұмысын нақты бақылау, нақты түгендеу, сыртқы көздердің деректерімен мейманхана көрсеткіштерін талдау, бюджеттеу, барлық бөлімшелердің жұмысын стандарттау және бақылауды ұйымдастыру, Мейманхана мен мейрамхана қызметінін бақылау жүйесінің тиімділігін арттыру.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пәнде мынадай мәселелер ашылады: қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарын жобалау негіздері; Қоршаған орта және жобаға қатысушылар; жобалық және нормативтік құжаттама; жобаларды басқару негіздері; жобаның тиімділігі ұғымы; қонақ үй және мейрамхана кәсіпорнының аумағына қойылатын талаптар; ғимараттар мен құрылыстарға қойылатын талаптар; қонақ үйдің тұрғын бөлігіне және мейрамхананың сауда үй-жайларына қойылатын талаптар; қоғамдық үй-жайларға қойылатын талаптар; Инженерлік жүйелер мен жабдықтарға; Кәсіпорындардың жұмыс істеуін және мейрамхана және қонақ үй бизнесі қызметтерін сапалы көрсетуді қамтамасыз ететін жүйелерге қойылатын талаптар.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайы және дамуы. Туристік қызмет көрсету құрылымындағы қонақ үй қызметтері. Қонақ үй кәсіпорындары: түсінігі, жіктелуі және типологиясы. Қонақ үй ісін мемлекеттік реттеу. Қонақ үй кәсіпорнының негізгі қызметтері. Қонақ үй кәсіпорны қызметкерлерінің клиенттермен жұмысы. Қонақ үй кәсіпорындарының туристік агенттіктермен қарым-қатынасы. Қонақ үй өнімінің құрылымындағы анимациялық қызметтер. Қосымша қызметтерді ұйымдастыру және ұсыну.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пән студенттер мейрамханасын және мейманхана бизнесін құқықтық реттеудегі студенттердің құзыреттілігін, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары мен қонақүйлерге арналған нормативтік талаптарға сәйкес дамуға бағытталған. Мейманхана және мейрамханада клиенттерге қызмет көрсетудің жалпы ережелері мен стандарттарын біліңіз.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бизнес-жоспардың мәні мен мазмұны. Кәсіпорынның ішкі ортасын талдау. Нарықтық құрылымды талдау және нарықтық әлеуетті есептеу. Мейрамхана және мейманхана, бизнесі тұтынушыларын таңдау. Бәсекеге қабілетті ортаны зерттеу. Мейрамханада және мейманхана бизнесіндегі тауарлар мен қызметтерді дамыту. Бизнес-жоспар жүйесіндегі баға саясаты. Бөлу және сату жүйесі. Кәсіпорынның өндірістік және ұйымдастыру жоспары.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Табысты басқару: әдіс мақсаты мен міндеттері. Табысты басқару процесі. Мейманханалар мен мейрамханаларға кірістерді басқару жүйелерін енгізу. Стратегиялық шешімдерді қабылдау кезінде статистиканың маңыздылығы. Мейманхана және мейрамхана бизнесінің рентабельділігі: RevPar, TrevPar, GOPP, RevPAC, GOPPAR, CPC және т.б. Мейманхана және мейрамхана кәсіпорнының өнімділік көрсеткіштері нарықтағы үлесі болып табылады.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Этика және этикеттің түрлері. Этикет пен қарым-қатынас мәдениеті. Іскерлік қарым-қатынастың негізгі сипаттамалары. Іскерлік қарым-қатынас және басқару. Кәсіби этика. Іскерлік этикет, оның қағидалары. Іскерлік әңгімелер әдебі, іскерлік кездесулер, келіссөздер. Іскер қатынасхаттар. Бизнес бедел: жеке тұлға, мәдениет, іскерлік тұлғаның имиджі. Ауызша және ауызша емес сөйлесу. Басшы - бағынышты. Көшбасшының кәсіби мінез-құлық этикасы.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бұл курста әр түрлі елдердің (дамушы елдерді қоса алғанда), сондай-ақ Қазақстанның тарихы, теориясы, қазіргі заманғы сервис практикасы мәселелері қарастырылады. Пән әлеуметтік-мәдени қызметтің ерекшелігін, әлемдік қызмет тәжірибесінің интегративті табиғатымен, оның экономикадағы және әлемнің әлеуметтік дамуындағы маңыздылығының өсуімен байланысты пәнаралық пән ретінде көрсетеді.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Техникалық реттеудің ұйымдастырушылық негізі. Мейрамхана және мейманхана қызметінің мемлекеттік стандартты, нормативтік базасы. Мейрамхана және мейманхана қызметтерін стандарттау, сертификаттау және лицензиялау саласында мемлекеттік реттеу және басқару, мейрамхана және мейманхана қызметтері саласындағы мемлекеттік стандарттау жүйесін ұйымдастыру.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Пән келесі мәселелерді ашады; әлемдік экономикадағы мейрамхана және қонақ үй шаруашылығын дамыту және олардың Қазақстан Республикасындағы даму ерекшеліктері; әлемдік қонақ үй және мейрамхана шаруашылығы; қонақ үй және мейрамхана кешенін Басқару жүйелеріндегі Ақпараттық технологиялар; Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарын басқарудың ұйымдастырушылық құрылымы мен нысандары; мейрамхана бизнесіндегі заманауи үрдістер; мейрамхана дела мен қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау бизнес; қонақжайлылық индустриясындағы Маркетингтік коммуникациялар; Қонақ үй мен мейрамханаларда тұтынушыларға қызмет көрсетудің инновациялық әдістері; мейрамхана және қонақ үй бизнесі қызметтерін ілгерілету
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бұл пәнді оқу студенттерді әлеуметтендіру, студенттердің азаматтық санасын, ұлттық сана-сезімін қалыптастыру үшін үлкен маңызға ие. Ұлттық сана-сезімнің өрлеуі, әлем халықтарының орнықты ұлттық даму үшін жағдайларды қамтамасыз етуге, ана тілін, дәстүрлерін, мәдениеті мен ұлттық әдет-ғұрыптарын сақтауға ұмтылысы бүгінгі күннің ақиқаты болып табылады, этностардың даму тарихы мен әлем халықтарының жіктелуі туралы түсінік беріледі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс туристік индустрия кәсіпорындарының жұмысын басқаруды жүйелі зерттеуге ықпал етеді, ал мейрамхана мен қонақ үй бизнесінде тиімді басқаруды қамтамасыз ететін қызметкерлермен жұмыс істеу принциптері қарастырылады
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мейрамхана ісін ұйымдастыру, Қызмет көрсету технологиясы мен түрлері, қызмет көрсету бойынша білімді, дағдыларды қалыптастыруға ықпал етеді. Тұтынушылардың әртүрлі санаттарын тамақтандыруды және оларға қызмет көрсетуді ұйымдастырудың отандық және шетелдік тәжірибесін пайдалану, ас мәзірін әзірлеу, мейрамханада/барда қызмет көрсетуші персоналдың жұмысын ұйымдастыру
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Салық туралы ғылым – қаржы ғылымының мамандандырылған бөлімі ретінде. Салықтарды зерттеу қажеттілігі және оларды ұйымдастыру. Шаруашылық жүргізуші субъектілер мен тұрғындарға салық салу жүйесін зерттеудегі тарихи және логикалық ықпалдардың маңызы. Салық қызметінің теориясына және қолданыстағы тәжірибесін зерттеу процессі. Қазақстандағы салықтар мен міндетті төлемдердің қызмет етуінің құқықтық аспектілері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қызмет көрсету секторын ақпараттандырудың ерекшелігі. Мейманханажәне мейрамхана бизнесіндегі мультимедиялық технологиялар. Әлеуметтік-мәдени қызмет саласындағы ақпараттық жарнама. Әлеуметтік-мәдени қызмет саласындағы ақпараттық технологиялар. Біріктірілген пакеттерді модельдеу. Сайтты құру негіздері. Кешенді автоматтандыру шешімдері. Мейрамханалар, барлар, кафелер үшін кешенді автоматтандыру шешімдері.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Негізгі курсқа кіріспе:
ұғымдар мен анықтамалар, теориялар, қонақжайлылық индустриясында клиенттерге кеңес беру әдістері мен әдістері, мақсаттары, міндеттері, принциптері және ұйымдастырушылық - кеңес берудің құқықтық аспектілері клиенттер, негізгі түрлері, нысандары, клиенттерге кеңес беру әдістері, кеңес берудің жалпы моделі:
өзара түсіністік,қажетті ақпарат жинау.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс жаһандану жағдайында макроэкономикалық, салалық және аймақтық үлгілерді ескере отырып, халықаралық және қазақстандық процестерді талдау және болжау негізінде Қазақстан экономикасының дамуының басымдықтары мен сандық көрсеткіштерін және оның халықаралық сауда позицияларын зерттеуді және негіздеуді қамтиды; Қазақстанның, трансұлттық және көпұлтты компаниялардың сыртқы экономикалық қызметінің ерекшеліктері мен перспективаларын қарастыру.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
ҚР-да шикізатты кешенді пайдалану және қалдықсыз технологияларды әзірлеу стратегиясының басымдықтары мен экологиялық аспектілері. Табиғи ресурстарды тиімді пайдалану, қалдықтарды тауар өніміне қайта өңдеу, қалдықтар санын азайту, олардың экологиялық жүйелерге теріс әсерін азайту. Қалдықсыз технологиялардың қазіргі жағдайы және даму болашағы. Қалдықсыз өндірістер технологиялық процестердің принципті өзгеруіне, өнімдерді бірнеше рет пайдалануды және шикізатты кешенді пайдалануды қамтамасыз ететін тұйық циклді жүйелерді әзірлеуге негізделген.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Экологиялық жобалаудың әдістемелік ережелері мен принциптері, қоршаған орта сапасының, жол берілетін әсердің нормативтері, табиғи ресурстарды пайдалану, санитарлық және қорғау аймақтарын нормалау, экологиялық жобалау кезінде инженерлік-экологиялық ізденістер. Қала құрылысы жобаларын экологиялық негіздеуге арналған инженерлік-экологиялық ізденістер, инженерлік-экологиялық ізденістер бағдарламасы. Технологиялар мен жаңа материалдардың экологиялық негіздемесі, өнеркәсіптік объектілерді паспорттау. Қала құрылысы жобаларының экологиялық негіздемесі, жобалаудың ақпараттық базасы.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Табиғи ресурстарды қорғау, оларды молықтыру, экономикалық бағалау және ұтымды пайдалану мәселелері. БиоСфера компоненттерінің өзара әрекеттесуінің негізгі заңдылықтары және адам қызметінің араласуының салдары. Экономиканың түрлі салаларында ресурстарды үнемдеу және ресурстарды қайта өндіру. Қоршаған ортаны басқару және қорғау жүйесіне қойылатын талаптар. Ресурстарды көбейту және ресурстарды үнемдеу стратегиялары мен технологиялары.
Тәжрибелік қорғау
Онда туризм кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру мәселелері қаралды. Оқу тәжірибесі туристік компанияны келушілерге қызмет көрсетуге дайындау туралы түсінік береді, менеджердің, туроператордың және басқа қызмет көрсету персоналының жұмыс ерекшеліктерін түсіндіреді. Турагенттіктер мен туроператорлардың (компаниялардың) жұмысын ұйымдастыру қағидаларымен таныстырады, қызмет көрсету түрлері және олардың типологиясы туралы жалпы мәліметтер береді.
Тәжрибелік қорғау
Кәсіпорынның немесе ғылыми-зерттеу мекемесінің ұйымдастырылуы мен құрылымы, өнім өндіру технологиясының негізгі кезеңдері, ғылыми қызметтің қазіргі заманғы әдістері мен құралдары, негізгі технологиялық жабдықтың құрамы мен техникалық пайдалану шарттары және бақылау-өлшеу аппаратурасын қолдану, кәсіпорындағы стандарттау және метрология мәселелері, Менеджмент және сапа жүйесін қамтамасыз ету, кәсіпорындардың нормативтік құжаттамасымен танысу.