Өнімдерді, қызметтерді және сапа менеджменті жүйелерін стандарттау және сертификаттау саласында теориялық білімі мен кәсіби даярлаудың практикалық дағдылары бар стандарттау және сертификаттау саласында өндіріс салалары үшін мамандар даярлау
Стандарттау және сертификаттау
7M07531
Тағам технологиялары
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Басқару психологиясының теориялық және әдістемелік негіздері-әр түрлі ұғымдармен, басқару психологиясының негізгі ұғымдарымен, заңдылықтарымен танысу. Басшының жеке басқарушылық тұжырымдамасы. Ұжымның құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық ахуал. Басқарушылық қызмет және өзара іс-қимыл саласындағы психологиялық зерттеу әдістері, топтағы тұлғааралық қатынастар. Басқару психологиясының өзекті мәселелері.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс басқару, байланыс және шешім қабылдау процесін, жоспарлау, ұйымдастыру, үйлестіру және бақылау, топтық жұмыс және көшбасшылық сияқты басқару функцияларын зерттеудің ұйымдастырушылық элементтерінен тұрады, сонымен қатар өндіріс, маркетинг, қаржы, персоналды басқару сияқты ұйымдағы әртүрлі функционалды бөлімдерді зерттейді.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қазақстандағы және шетелдегі стандарттау мен сертификаттаудың қазіргі жағдайы, стандарттау мен сертификаттау саласындағы жаңа ашылулар, техникалық жүйелер мен құрылғыларды құру үшін оларды пайдалану перспективалары. Техникалық регламенттердің міндетті талаптарын орындаудың дәлелді базасын құру. Мемлекеттік стандарттарды олардың халықаралық баламаларымен үйлестіру жолымен саудадағы техникалық кедергілерді жою. Өнімнің қауіпсіздігі мен бәсекеге қабілеттілік деңгейін арттыру
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Шетел тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша дыбысталған шет тілдік сөйлеуден алынған ақпаратты түсіндіру.<br/> Мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудару. Мамандық бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау). Шетел тіліндегі конференцияларда ғылыми мақалалар жазу және ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Біріктірілген менеджмент жүйесін ұйымдастыру және жоспарлау әдістері, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында қауіпсіздік пен сапа интеграцияланған жүйесінің моделінің әдістемесін құру, тамақ кәсіпорнындағы қауіпсіздік пен сапа интеграцияланған жүйесінің элементтерін зерттеу, біріктірілген менеджмент жүйесінің құжаттамасын зерделеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қазақстан Республикасының зияткерлік меншік объектілеріне құқықтарды қорғау және қорғау саласындағы заңнамасының негіздері. Қазақстан Республикасында және шетелде зияткерлік меншік объектілеріне құқық. Зияткерлік меншік объектілерін азаматтық айналымға енгізу тәсілдері. Өнертапқыштық қызмет ұйымының зияткерлік меншік объектілеріне құқықтарды қорғау тәсілдері
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Кәсіпорында қолданылатын нормативтік құжаттарды, олардың мақсатын, кәсіпорынның жеке құжаттар базасын құрудағы мүмкіндіктерін, сондай-ақ шығарылатын өнімнің сапасын Растауды, оның қауіпсіздігін қамтамасыз етуді және практикалық стандарттау мен сертификаттау саласында білімді, іскерлікті және дағдыларды қалыптастыруды зерттеу. Негізгі ұғымдар, кәсіби элементтер сапа көрсеткіштері және оларды бағалау әдістері, сертификаттау жүйелері мен схемалары.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қызметтерді шетелдік сертификаттаудың негізгі ережелері. Қызметтерді шетелдік сертификаттау. Халықаралық стандарттар қызметтерді, өндірістік процестерді және өнімдерді сертификаттау.Қызметтерді шетелдік сертификаттауды жүргізудің ұйымдастырушылық, әдістемелік және техникалық мәселелері. Сәйкестікті растау, сертификаттауды жүргізу тәртібі, халықаралық және отандық стандарттарды құру қағидаттары.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Мемлекетаралық қызметтерді сертификаттау жүйесі. Тауарларды сапасы бойынша қабылдау және оларды сату кезінде босату кезінде қызмет көрсету стандарттарымен жұмыс істеу, міндетті талаптардың, нормативтік құжаттардың, сондай-ақ ГОСТ, ГОСТ Р, ұйымдық стандарт ерікті негізде талаптардың сақталуын бақылауды жүзеге асыру. Сәйкестікті растау-сәйкестікті сертификаттау және мемлекетаралық деңгейде қызметтердің сәйкестігін декларациялау
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Әртүрлі азық-түлік өнімдері үшін сараптама жасау кезінде қолдану және әртүрлі текті өнімдер мен шикізаттарды өлшеу және бақылау теориялары туралы Курс. Өлшеу нәтижелерін өңдеу және өлшенетін шамалар мен өлшеу құралдарының математикалық модельдерін белгілеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
«Өнімнің өмірлік циклі» түсінігі. Өнімнің өмірлік циклінің кезеңдері (кезеңдері). Өнімнің өмірлік циклінің процестерін жоспарлау. Өнімнің өмірлік циклінің операциялары мен процестері. CASE – ақпараттық жүйелерді құру және жүргізу технологиясы. Ақпараттық жүйелерді жобалау әдістемесі. Үздіксіз сатып алу және өмірлік циклді қолдаудың (CALS) мақсаттары, артықшылықтары. CALS/FDI технологияларының қалыптасу кезеңдері. Құрамдас бөліктер, үздіксіз сатып алу және өмірлік циклді қолдау (CALS) құрылымы. Үздіксіз сатып алуды және өмірлік циклді қолдауды (CALS) енгізу. Жаһандық экономикадағы CALS/FDI технологияларының даму жағдайы. CALS/FPI-технологияларын қолданудың концептуалды негіздері. CALS/FDI технологияларын кәсіпорындарға енгізу кезеңдері. CALS негізгі принциптері. Кәсіпорынның интеграцияланған ақпараттық ортасы. Қазақстан өнеркәсібінде CALS/FDI технологияларын дамытудың негізгі бағыттарын іске асыруды қамтамасыз ету бойынша бірінші кезектегі шаралар.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Сапаны басқарудың шетелдік әдісінің негізгі ережелері. Шет елдердегі сапаны басқару теориясының әдістемелік және практикалық сұрақтары. Өнім сапасын тұрақты жетілдіруге арналған техникалық, ұйымдастырушылық, экономикалық және әлеуметтік іс-шаралар. Өнімнің сапасына әсер ететін факторлар: ішкі (сыртқы) жағдайлар, адам факторы және сыртқы жағдайлар
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Сертификаттау жүйелерін құру негіздері, ұлттық стандарттарды үйлестіру. Сертификаттау жүйелерін құрудың жаңа перспективалық әдістері, сертификаттау жүйелерін құрудың негіздерін әзірлеу. Декларациялау жөніндегі мемлекетаралық стандарттарды қолдану, сертификаттау жөніндегі жалпы техникалық стандарттардың негізгі кешендері, өнімдер мен қызметтерді сертификаттау жөніндегі жұмыстарды жүргізудің жаңа ғылыми әдістері, өнімдер мен қызметтерді сертификаттау ережелерінің міндетті талаптарының сәйкестігін бағалау
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
"Сәйкестікті бағалау саласындағы аккредиттеу туралы"ҚР Заңы. ОПС және ИЛ аккредиттеуге қойылатын талаптар. Аккредиттеу бойынша жұмыстардың негізгі кезеңдері, ҚР аккредиттеудің құрылымдық сұлбалары. ОС және ИЛ қызметін инспекциялық бақылау. Өлшеу, сынау және бақылау құралдарын пайдалануға байланысты рәсімдер. Сертификаттау жөніндегі органдардың техникалық құзыреттілігі. Аккредиттеу жөніндегі органға қойылатын талаптар.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Бәсекелестік талдау әдіснамасы нарықта бәсекелестік күрестің жоғары дәрежесі жағдайында Ұйымның дамуының перспективалық бағыты ретінде, қазақстандық бизнесте табысты жұмыс істеу үшін қажетті жаңа басқарушылық ойлау менеджменті. Азық-түлік өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорындардың өнімдерін маркетингте, коммуникацияларда және жарнамада инновациялық тәсіл және әдіс.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Өсімдік шаруашылығы және мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және сақтау саласындағы прогрессивті әзірлемелер. Азық-түлік өндірісінде инновациялық және смарт технологияларды қолдану.Тамақ технологиясындағы ғылыми жетістіктер. Өндірісте инновацияларды, технологиялық процестерді қарқындату, дайын өнімнің тиімділігі мен сапасын жақсарту, сондай-ақ шикізатты ұтымды пайдалану. Қазіргі уақытта тамақ индустриясында қолданылатын жаңа технологияларға қысқаша шолу
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
МС ИСО 9000 сериялы "құжаттаманы басқару". Сапа менеджменті жүйесін құжаттау. СМЖ құжаттамасының құрамы мен құрылымы. Құжаттаманың кешенді жүйесін құру-сапа менеджменті жүйесінің тиімді жұмыс істеуінің алғышарты. Құжаттарды электрондық басқару жүйесін енгізу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
ИСО 22000 халықаралық стандарты. Тамақ өнеркәсібіндегі және онымен байланысты салалардағы тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджментінің талаптары Әлемдік деңгейде. ИСО 22000 халықаралық стандартын қолдану саласы. ИСО 9001 ИСО 22000 стандарты, ИСО 22000 тиісті бөліктерінің НАССР принциптерімен және оларды тамақ кәсіпорнында қолдану кезеңдерімен өзара байланысы.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық және бағдарламалық құралдарының теориялық негіздері және қолданбалы аспектілері, аспаптар мен аппараттарды метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық және бағдарламалық құралдары, тамақ өнеркәсібі саласында қолданылатын аспаптар мен аппараттармен жұмысты ұйымдастыру.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Техникалық комитеттің қызметін ұйымдастыру. Өндірістегі жаңа объектілерді стандарттау процесін ұйымдастыру. Құжаттарды әзірлеу және сараптау. Академиялық хат жазу. Ұлттық және мемлекетаралық техникалық комитет пен халықаралық стандарттау комитетінің жұмысы. Стандарттау бойынша құжаттарды өндіріске енгізу.Техникалық реттеу саласындағы персоналды аттестаттау және сертификаттау. Сәйкестікті бағалау бойынша сарапшылар. Аккредиттеу үшін бағалаушылар. Өлшеу құралдарын тексерушілер. Стандарттау және аккредиттеу бойынша техникалық сарапшылар.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Сапа және қауіпсіздік менеджментінің интеграцияланған жүйелері (СҚМИЖ). Кәсіпорын мысалында әзірлеу және енгізу (СҚМИЖ). Өмір сапасын қамтамасыз ету. Құру үшін халықаралық стандарттар (СҚМИЖ). Жобалау және енгізу (СҚМИЖ). Нәтижелілікті бағалау (СҚМИЖ). Сапа менеджменті жүйесі. Экологиялық менеджмент жүйесі және қауіпсіздік менеджменті жүйесі. Әлеуметтік жауапкершілік жүйесі. Жақсарту әдістері (СҚМИЖ).
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Шетелдік стандарттау және сертификаттау. Өнімді шетелдік стандарттау мен сертификаттаудың негізгі ережелері. Өнімді ұлттық шетелдік сертификаттауды жүргізу сызбасын таңдау. Әлемнің үш жетекші аймағы: АҚШ, Жапония және Батыс Еуропа мысалында сапаны басқарудың даму тарихы. Сапа экономикасы. Негізгі концепциялар және жалпы сапаны басқару идеологиясы (TQM). Сапаны басқарудағы халықаралық стандарттау және сертификаттау.
Тәжрибелік қорғау
Эксперименттік деректерді талдау және өңдеу әдістерін игеру. Ақпараттық технологиялар мен бағдарламалық өнімдерді пайдалана отырып, магистрлік жоба тақырыбы бойынша эксперименттік жұмыстар жүргізу. Эксперименттік деректерді статистикалық өңдеу, олардың сенімділігі туралы қорытындылар, талдау. Практика бойынша есепті ресімдеу, өндірістік практика нәтижелерін жариялау және таныстыру.