Өндірістік-технологиялық қызметте тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласында практикалық дағдылары бар өндіріс салалары үшін жоғары білікті кадрлар даярлау
Тағам қауіпсіздігі
7M07263
Тағам технологиялары
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Басқару психологиясының теориялық және әдістемелік негіздері-әр түрлі ұғымдармен, басқару психологиясының негізгі ұғымдарымен, заңдылықтарымен танысу. Басшының жеке басқарушылық тұжырымдамасы. Ұжымның құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық ахуал. Басқарушылық қызмет және өзара іс-қимыл саласындағы психологиялық зерттеу әдістері, топтағы тұлғааралық қатынастар. Басқару психологиясының өзекті мәселелері.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Курс басқару, байланыс және шешім қабылдау процесін, жоспарлау, ұйымдастыру, үйлестіру және бақылау, топтық жұмыс және көшбасшылық сияқты басқару функцияларын зерттеудің ұйымдастырушылық элементтерінен тұрады, сонымен қатар өндіріс, маркетинг, қаржы, персоналды басқару сияқты ұйымдағы әртүрлі функционалды бөлімдерді зерттейді.
5
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасын зерттеу және оны бақылауды ,азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің физикалық және химиялық шығу тегі ксенобиотиктермен ластануын, Тамақ өнімдері мен олар тудыратын аурулардың физикалық және химиялық қауіптілігінің түрлерін талдауды, тамақ өнеркәсібінде қолданылатын тағамдық қоспалардың қолданылуын бақылауды, генетикалық түрлендірілген көздері бар тамақ өнімдерін бақылау жүйесін қамтамасыз ету. Тәуекелдердің сипаттамасы. Тамақ өнімдерін әзірлеу мен жасаудың, өндірудің, айналымының, кәдеге жаратудың және жоюдың барлық сатыларында қатерді бағалау және оларды барынша азайту тәсілдері туралы мәліметтер.<br/> Тәуекелдердің сипаттамасы. Негізгі тәуекелдердің санаттары. Тәуекелді талдау процесі. Тәуекелдің шамасын бағалау. Тәуекел шамасын бағалау процесінің элементтері. Тәуекелді талдау әдістері.
2
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Шетел тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша дыбысталған шет тілдік сөйлеуден алынған ақпаратты түсіндіру.<br/> Мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудару. Мамандық бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау). Шетел тіліндегі конференцияларда ғылыми мақалалар жазу және ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Біріктірілген менеджмент жүйесін ұйымдастыру және жоспарлау әдістері, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында қауіпсіздік пен сапа интеграцияланған жүйесінің моделінің әдістемесін құру, тамақ кәсіпорнындағы қауіпсіздік пен сапа интеграцияланған жүйесінің элементтерін зерттеу, біріктірілген менеджмент жүйесінің құжаттамасын зерделеу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Генномодифицирленген ағзалар. Трансгендік дақылдарды тағамдық токсикологиялық-гигиеналық бағалау, трансгендік өсімдіктерді құрудың негізгі принциптері, гендік модифицирленген организмдердің биоқауіпсіздігі. ГМО-дан өндірілген барлық азық-түлік өнімдері мен ингредиенттер үшін таңбалау. ГМО қолдану туралы ақпарат. Тиісті "бақылау жүйесін"құру
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қауіпті жағдайдың дамуын модельдеу мен болжауды зерделеу және тағам қауіпсіздігін қамтамасыз етуге мүмкіндік беретін мониторинг жүйесін әзірлеу. Қауіпсіздіктің сенімді деңгейін құру принциптері, тағам қауіпсіздігін бағалаудың негізгі өлшемдері. Азық-түлік шикізаты мен тағам өнімдерінің қауіп-қатері коммуникациясының мониторингі.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Қауіптер менеджментінің негізгі аспектілері мен үрдістері, қауіпті факторды және бақылау сыни нүктелерді талдау жүйесінің тарихы мен шығу тегі, қауіп-қатерлерді бағалау және басқару, Алиментариус кодексі комиссиясының қызметі және қолдану бойынша ұсынымдармен магистранттарды таныстыру-тағам гигиенасы мен тағам қауіпсіздігі жүйесінің жалпы принциптері
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Термиялық өңдеу, инфекция механизмі. Аурудың пайда болуы. Қоздырғыштың мөлшері мен ауру тудыруы мүмкін токсиннің дозасы, адам ағзасының жағдайын, сонымен қатар қоздырғыш пен оның токсиндерінің қасиеттерін анықтайды. Тамақтан улануға бейімділік. Тамақтан улану диагностикасы. Бактериологиялық әдіс, соның ішінде оқшауланған қоздырғыштардың токсигендік қасиеттерін зерттеу. Шартты патогенді және тіпті патогенді бактериялар. Тамақтан уланудың дифференциалды диагностикасы. Алдын алу және медициналық, санитарлық және ветеринариялық шаралар кешені. Ет, балық, ет, балық өнімдерін сақтау шарттарын, оларды тасымалдау ережелерінің сақталуын, сақтау мерзімдерін бақылау. Және тамақтану орындары. Халық арасында тамақ өнімдерінің санитариясын, қоғамдық тамақтандыру саласының қызметкерлеріне санитарлық-гигиеналық минимумды орындау ережелерін білу.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
ИСО 22000 халықаралық стандарты. Тамақ өнеркәсібіндегі және онымен байланысты салалардағы тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджментінің талаптары Әлемдік деңгейде. ИСО 22000 халықаралық стандартын қолдану саласы. ИСО 9001 ИСО 22000 стандарты, ИСО 22000 тиісті бөліктерінің НАССР принциптерімен және оларды тамақ кәсіпорнында қолдану кезеңдерімен өзара байланысы.
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Сапа және қауіпсіздік менеджментінің интеграцияланған жүйелері (СҚМИЖ). Кәсіпорын мысалында әзірлеу және енгізу (СҚМИЖ). Өмір сапасын қамтамасыз ету. Құру үшін халықаралық стандарттар (СҚМИЖ). Жобалау және енгізу (СҚМИЖ). Нәтижелілікті бағалау (СҚМИЖ). Сапа менеджменті жүйесі. Экологиялық менеджмент жүйесі және қауіпсіздік менеджменті жүйесі. Әлеуметтік жауапкершілік жүйесі. Жақсарту әдістері (СҚМИЖ).
[АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
Тамақ өнімдерін экспорттық бақылау және тамақ өнімдерін өндіруді лицензиялау. Экспортталатын өнім мен лицензиялау ережелерінің сақталуын қадағалау. Кезеңдер бойынша инспекцияны жүзеге асыру: өндіріс, жобалау, типін зерттеу. Пайдалану процесіндегі инспекция. Техникалық менеджмент, тәуекелдерді басқару және инспекцияны орындау кезіндегі сапаны бақылау. Инспекциялық қызметті жүзеге асыру кезінде инспекциялық органның ішкі тексерулерін жүргізу.
Тәжрибелік қорғау
Эксперименттік деректерді талдау және өңдеу әдістерін игеру. Ақпараттық технологиялар мен бағдарламалық өнімдерді пайдалана отырып, магистрлік жоба тақырыбы бойынша эксперименттік жұмыстар жүргізу. Эксперименттік деректерді статистикалық өңдеу, олардың сенімділігі туралы қорытындылар, талдау. Практика бойынша есепті ресімдеу, өндірістік практика нәтижелерін жариялау және таныстыру.